(0254)3560096

TIPS FOR EFFECTIVE REVISION/MẸO ÔN BÀI HIỆU QUẢ

(Tiếng Việt bên dưới)

“I’ll reivew Chemistry lessons in a few minutes”. “I’ll spend time on English lessons tonight if I have free time”, ….Have you ever thought that in order to study effectively we need spend our study time in a proper way?

4:30 – 6:00: Time for theory lessons This is the best time to learn things by heart because of fresh air and quietness. Besides, our agile minds can obtain information more easily at this time.

7:15 – 10:00: Time for social subjects, literature and languages. It is good to study social subjects, literature and languages during this time of day. These subjects require the memorization of knowledge related to creativity but they require less logical thinking.

14h – 16h30: Perfect time for science subjects Afternoon is an extremely suitable time to study science subjects because they require logical thinking and a lot of calculations. While studying, you can try listening to instrumental music to reduce stress and increase your concentration.

19:45 – 22:30: Time for subjects related to calculation and logic By the end of the day, your brains will no longer be energetic, so you should avoid spending time on difficult lessons which will make you bored and tired more quickly. You should make good use of this time do exercises in formula application such as Maths, Physics or Chemistry exercises.

Finally, get some deep sleep and be energetic next day!

MẸO ÔN BÀI HIỆU QUẢ

“Một lát nữa rảnh ôn bài Hoá”; “tối tối rảnh học bài tiếng Anh”;… Các bạn có nghĩ để học bài được hiệu quả thì chúng ta cũng cần có giờ giấc khoa học không?

4h30 – 6h00: Học lý thuyết Đây là khung giờ lý tưởng để học thuộc lòng, bởi giờ này không khí trong lành, yên tĩnh và đầu óc sáng suốt nhất nên não bộ dễ tiếp nhận thông tin hơn.

7h15 – 10h00: Khung giờ cho các môn xã hội, văn học hay ngôn ngữ Khung giờ này rất tốt để học các môn liên quan đến xã hội, ngôn ngữ, văn học. Những môn đòi hỏi việc ghi nhớ các kiến thức liên quan đến sáng tạo và ít đòi hỏi tư duy logic.

14h00 – 16h30: Giờ vàng cho các môn tự nhiên Buổi chiều là khoảng thời gian vô cùng thích hợp để học các môn tự nhiên vì chúng đòi hỏi tư duy logic và phải tính toán nhiều. Trong thời gian học, các bạn có thể thử nghe những bản nhạc không lời để bớt căng thẳng và tăng khả năng tập trung cho mình.

19h45 – 22h30: Dành cho các môn tính toán, logic Cuối ngày, não bộ sẽ không còn được sung sức nên tránh học các kiến thức quá khó vì sẽ khiến chúng ta nhanh chán và mệt mỏi. Vì thế, nên tận dụng khung giờ vàng này để làm bài tập mang tính áp dụng công thức như các môn tự nhiên: Toán, Lý, Hóa.

Và cuối cùng là một giấc ngủ thật ngon để hôm sau là một ngày tràn đầy năng lượng các bạn nhé!

#TruongVietMy #VAschools #Meoonbaihieuqua